Rakkaudesta kaupunkikeskuksiin

Tuemme kaupunkikeskustojen kehittymistä, liiketoiminnan kasvua ja sujuvaa liikkumista kestävillä pysäköinnin ratkaisuilla ja monipuolisilla toimitiloilla.

Finnparkin historia

Millainen on liikkuvien ihmisten toimiva kaupunki?

Suunnittelemme ja tuotamme älykkäitä, liikkumista helpottavia pysäköinnin palveluja ja tarjoamme toimitiloja pysäköinnin ja liike-elämän tarpeisiin.
Tarkoituksenmukaiset tilat ja palvelut tekevät ihmisten liikkumisen ja toimimisen sujuvaksi erilaisissa ja erikokoisissa kaupunkikeskuksissa. Ne myös omalta osaltaan mahdollistavat kaupunkien ja kaupunkiliikenteen kestävän kehittämisen vihreitä arvoja noudattaen.

Toimivassa kaupungissa ihmiset liikkuvat ja pysäköivät ajoneuvonsa itseään ja luontoa kuormittamatta; ei stressiä asioiden hoitamisesta arjen kiireessä, eikä huonoa omatuntoa turhasta ajellusta.

Pysäköintipaikkojen omistajille tuotamme palveluita laitetoimituksista kokonaisvaltaiseen pysäköinnin hallintaan. Vuorokauden ympäri, jokaisena viikonpäivänä auki olevasta valvomostamme operoimme pysäköintikohteita läpi Suomen.
Moovy on kehittämämme ketterä palvelukokonaisuus ja mobiilisovellus sekä kuluttaja- että yrittäjäasiakkaille erilaisiin pysäköinnin tarpeisiin.

Konsernirakenne, missio ja visio

Finnpark on 100-prosenttisesti suomalainen, Tampereen kaupungin omistama konserni. Tytäryhtiö Finnpark Tekniikka Oy sulautui 1.1.2017 osaksi emoyhtiötä. Lisäksi konserniin kuuluvat Tulli Parkki Oy (omistusosuus 69,6 %), Kiinteistö Oy Pysäköintiveturi (90,84 %) ja Kiinteistö Oy Pellavan parkki (50,2 %).

Liiketoiminta-alueitamme ovat pysäköintipalvelut ja kiinteistöjen kehitys.

Olemme asiakkaillemme sujuvan urbaanin elämän mahdollistaja. Toteutamme Tampereen kaupungin ”Viiden tähden keskusta” -strategiaa ja kehitämme Tamperetta pohjoismaiden parhaaksi ja houkuttelevimmaksi suurkaupungiksi.
Visiomme on olla halutuin pysäköintipalvelujen tuottaja Suomessa.

Strategiamme kulmakiviä ovat

  • Asiakas keskiössä
  • Tuotteistetut ja toimivat palvelut
  • Jämäkkä johtaminen ja sitoutunut henkilöstö.

Avainluvut

100 %

Kotimainen

Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-merkkitoimikunta on myöntänyt Finnparkille oikeuden käyttää Avainlippua merkiksi suomalaisesta työstä.

1970

Perustettu

1970 Tampereen Pysäköintitalo Oy perustettiin kaupungin toimesta. 2009 yhtiön viralliseksi toiminimeksi tuli Finnpark Oy.

> 30

Operointikohdetta

Finnparkin valvomosta operoidaan pysäköintilaitoksia ympäri Suomen.

> 20 000

Pysäköintipaikkaa

Helsinki, Tampere, Turku, Jyväskylä, Kangasala, Kemi, Kokkola, Rovaniemi, Seinäjoki…

28,2 m€

Liikevaihto

Päätoimialueena pysäköinti ja kiinteistöliiketoiminta.

61

Henkilöstö

Henkilöstöä mm. kiinteistönhuollossa, myynnissä, taloushallinnossa ja asiakaspalvelussa.