/ Tampereen keskustaan pääsee yhä autolla

Tampereen keskustaan pääsee yhä autolla

Toukokuussa alkanut ratikkatyömaa on aiheuttanut Tampereen keskustassa poikkeuksellisia ajojärjestelyjä, kun kaistoja on poistunut käytöstä kaupungin vilkkaimmilta kaduilta ympäri keskustaa. Liikenne on paikoitellen ruuhkautunut ja jumittunut, varsinkin aamun ja iltapäivän ruuhka-aikoina. Joidenkin bussipysäkkien poistuminen on harmittanut keskustan kivijalkakauppiaita.

Ruuhkat ovat vaikuttaneet myös joidenkin pysäköintitalojen toimintaan. Etenkin Koskikeskuksen pysäköintihallista poistuminen on ajoittain ollut hankalaa Hatanpään valtatien tietöistä johtuen.

Finnpark pahoittelee autoilijoille aiheutunutta vaivaa ja ajanhukkaa. Valitettavasti Finnpark ei voi mitenkään vaikuttaa raitiotyömaan ja muiden tietöiden aiheuttamiin liikennehaittoihin. Katujen liikennejärjestelyistä päättää Tampereen kaupunki.

Finnparkin viesti tamperelaisille on, että keskustaan kyllä pääsee hyvin autolla, se vain vaatii hiukan normaalia enemmän etukäteissuunnittelua. Vanhat tutut reitit eivät välttämättä toimi samalla tavalla kuin ennen. Paras tapa tarkistaa tilanne on tutustua netissä karttaan, josta näkee kaikki meneillään olevat tietyömaat. Kartta löytyy osoitteesta www.tampereenliikenne.fi.

Ydinkeskustaan autoileville Finnpark suosittelee ennen kaikkea pysäköintiluola P-Hämppiä, jonka avulla pääsee helposti määränpäähänsä niin, että ajaa pysäköintihalliin sisään keskustan reunalta Ratapihankadulta ja näin välttää kokonaan keskustassa ajamisen. Lännestä tulevat pääsevät rantatunnelista sujuvasti kiertoliittymän kautta Ratapihankadulle ja sieltä Hämppiin, samoin idästä tullessa Kekkosentieltä on sujuva reitti Ratapihankadulle.

Pinta-alaltaan laajasta, lämmitetystä pysäköintilaitoksesta pääsee helposti moneen keskustan kohteeseen. Hämpin nettisivuilta (www.finnpark.fi/p-haemppi) voi tarkistaa sisään- ja ulosajopisteet sekä lukuisten hissien sijainnin ja tutustua karttaan, josta näkee, miten koko Hämpin laaja alue sijoittuu keskustan katujen alapuolella. Näin voi myös etukäteen suunnitella menojensa mukaan, mihin kohtaan kannattaa autonsa pysäköidä. Verkkosivuilta näkee myös pysäköintitalojen vapaiden paikkojen lukumäärän reaaliajassa.

Keskustan kehäteiltä pääsee ajamaan myös moniin muihin pysäköintitaloihin, kuten Hämeenpuistosta P-Hämeenpuistoon ja Satakunnankadulta P-Näsinkulmaan. Tullin alueella käytössä on P-Hämppi, P-Tullintori sekä P-Tampere-talo, jotka palvelevat hyvin Itsenäisyydenkadun saavutettavuutta. Itsenäisyydenkadulle kohdistuu juuri nyt raitiotien rakentamisesta eniten haittaa.