/ P-Hämppi juhlisti 5-vuotista taivaltaan

P-Hämppi juhlisti 5-vuotista taivaltaan

Lempääläläinen Mirja Lunden tarttui tarjoukseen, kun Finnparkin Mika Nyman esitteli hänelle Sesam-pysäköintikortteja P-Hämpissä torstaina. Pysäköintilaitoksen 5-vuotispäivän kunniaksi Finnparkin standilla Stockmannin portaan kohdalla oli torstaina jaossa 150 Sesam-korttia, joissa kaikissa on vähintään 6 euroa parkkirahaa. Korteista löytyi myös10, 20 ja 50 euron yllätyksiä ja yhdelle onnelliselle peräti 100 euroa parkkirahaa.

P-Hämpin harjannostajaisissa viisi ja puoli vuotta sitten tunnelma oli käsinkosketeltavan innostunut. Silloinen pormestari Timo P. Nieminen piti pysäköintilaitosta yhtenä Tampereen ylpeydenaiheista. Urakoitsijana toimineen Lemminkäinen Infran johtaja Harri Kailasalo kuvaili vau-efektiä astuessaan kalliotilaan ja kiitteli sitä, että hankkeessa haettiin kokonaistaloudellisuutta eikä pelkästään halvinta hintaa. ”Kyä tästä viä hiano tulee!” huikkasi paikallinen vanhempi rouvahenkilö tilaisuudessa.

Samoilla linjoilla ollaan edelleen. Finnparkin kehitystiimin tuotepäällikkö Mika Isoviita suositteli tämänvuotisessa Aamulehden haastattelussa pysäköintihallia vierastaville nimenomaan P-Hämppiä: ”Jos kokee rimakauhua ajaa niihin, kannattaa kokeilla P-Hämppiä. Se on hyvin valaistu, siellä on isot ruudut, ja hisseillä pääsee suoraan liikkeisiin.”

P-Hämppi on kaikista Finnparkin pysäköintilaitoksista modernein. Tampereen keskustassa pysäköiville se on kattavin vaihtoehto. P-Hämppi valittiin vuonna 2013 Euroopan parhaaksi uudeksi pysäköintilaitokseksi.

P-Hämpissä on 972 pysäköintipaikkaa. Se on auki 24 tuntia vuorokaudessa. Tullinrampin yhteydessä sijaitsevassa Noutoparkissa VR:n liityntäpysäköintiasiakkaille on tarjolla 62 autopaikkaa. P-Hämpin palveluihin kuuluvat myös auton paikallistamistoiminto, sähköautojen latauspiste ja auton pesupalvelu.

Finnpark suosittelee P-Hämppiä etenkin ydinkeskustaan autoileville, joita Tampereen keskustan tietyöt ovat häirinneet. Sitä käyttämällä pääsee helposti määränpäähänsä niin, että ajaa pysäköintihalliin sisään keskustan reunalta Ratapihankadulta ja näin välttää kokonaan keskustassa ajamisen. Lännestä tulevat pääsevät rantatunnelista sujuvasti kiertoliittymän kautta Ratapihankadulle ja sieltä Hämppiin, samoin idästä tullessa Kekkosentieltä on sujuva reitti Ratapihankadulle.

Pinta-alaltaan laajasta, lämmitetystä pysäköintilaitoksesta pääsee helposti moneen keskustan kohteeseen. Hämpin nettisivuilta (www.finnpark.fi/p-haemppi) voi tarkistaa sisään- ja ulosajopisteet sekä lukuisten hissien sijainnin ja tutustua karttaan, josta näkee, miten koko Hämpin laaja alue sijoittuu keskustan katujen alapuolella. Näin voi myös etukäteen suunnitella menojensa mukaan, mihin kohtaan kannattaa autonsa pysäköidä. Verkkosivuilta näkee myös pysäköintitalojen vapaiden paikkojen lukumäärän reaaliajassa.