/ Ratinan kauppakeskus tuo 1200 uutta pysäköintipaikkaa Tampereen keskustaan

Ratinan kauppakeskus tuo 1200 uutta pysäköintipaikkaa Tampereen keskustaan

Finnpark toimii pysäköintioperaattorina Spondan Kauppakeskus Ratinaan keväällä avattavassa pysäköintihallissa. P-Ratina tulee olemaan Tampereen keskustan  suurin ja modernein pysäköintihalli, sinne tulee peräti 1 200 paikkaa. Se palvelee kauppakeskus Ratinan asiakkaiden lisäksi Ratinan tapahtumiin osallistuvia ihmisiä ja tuo helpotusta keskustassa liikkuville.

Ratinan uusi pysäköintihalli edistää sujuvaa liikkumista, jonka ytimessä on onnistunut asiakaskokemus. Pysäköintipalvelussa tärkeintä on helppo saavutettavuus ja paikan löytyminen pysäköintitalossa.

Etäopastus ohjaa liikennevirtaa pääteiltä suoraan pysäköintihalliin ja kertoo vapaiden paikkojen määrän. Jokaiseen pysäköintiruutuun tulee oma merkkivalo, joka osoittaa vapaan paikan sijainnin jo kaukaa.

Kun autoilija muuttuu jalankulkijaksi, hyvät opasteet ohjaavat hänet ostoksille. Asiakkaiden ei myöskään tarvitse huolehtia, mihin autonsa jättivät isossa pysäköintitalossa, sillä kauppakeskukseen tulee digitaalinen karttajärjestelmä, jonka avulla shoppailija löytää takaisin autolleen.

Pysäköinnin tulevaisuus: uusi Moovy-palvelu

Ratinassa otetaan käyttöön ensimmäisten pysäköintitalojen joukossa Moovy-parkkipalvelu, jolla voi hoitaa pysäköintinsä niin kaduilla kuin halleissakin.

Palveluun kirjautunut asiakas vain ajaa sisään ja ulos pysäköintitiloista puomien avautuessa automaattisesti. Maksu veloitetaan jälkikäteen sovellukseen annetulta maksukortilta. Kun pysäköinti tehdään näin sujuvaksi ja nopeaksi, aikaa jää itse pääasiaan eli kauppakeskuksen palveluista nauttimiseen.

Finnpark tuntee Tampereen

Finnpark ja Sponda hioi yhteistyötä pitkään yhteisissä työpajoissa. Lopputuloksesta saatiin mahdollisimman toimiva juuri tällä konseptilla, missä kummatkin osapuolet toivat oman osaamisensa mukaan.

”Ratinan kauppakeskuksen pysäköinnin saaminen osaksi palveluitamme oli ehdottoman tärkeää. Meillä on Tampereella pitkä kokemus ja näyttöjä sekä kauppakeskusten että suurienkin pysäköintitalojen operoinnista. Kotipaikkaetu on ehdoton, kun puhutaan kauppakeskuksen pysäköinnistä, jossa asiakasvirta on jatkuvaa”, kertoo Finnparkin toimitusjohtaja Antti Marttila.

Ratinassa liittyminen liikenteeseen ja ajaminen halliin on toteutettu poikkeuksellisen sujuvasti Tampereen Valtatieltä, mikä auttaa välttämään keskustan ruuhkaisempia väyliä. Toinen sisään- ja ulosajoväylä Suvantokadulla tuo lisää joustoa ruuhkatilanteissa.

Finnparkin Marttila näkee Ratinan pysäköintihallin tuovan kaivattua parannusta myös Tampereen keskustan pysäköintitarjontaan ja alueen saavutettavuuteen.

”Ratinan alueella pysäköintipaikoista on ollut pulaa jo ennen kauppakeskuksen valmistumista, joten paikoille varmasti riittää kysyntää. Erityisesti stadionin ja Ratinan rannan tapahtumien aikana paikat ovat olleet kiven alla. Keskustan saavutettavuus paranee erityisesti nyt etelästä päin tullessa, kun auton voi jättää Ratinaan ja kävelysiltaa pääsee Keskustorin suuntaan”, Marttila toteaa.

Ratinan pysäköintitilat rakennetaan kauppakeskuksen alle kahteen kerrokseen. Pysäköintihalli tullaan avaamaan kauppakeskus Ratinan avajaisten yhteydessä 19. huhtikuuta. Pysäköintihallin yläpuolella myös kauppakeskuksen sisätilojen rakennustyöt etenevät aikataulussaan.

Faktatietoa:

-19.4.2018 avautuva Kauppakeskus Ratina rakennetaan Tampereen ydinkeskustaan Ratinan alueelle vilkkaiden liikenneväylien varrelle. Ratinan vaikutusalueella asuu noin 530 000 asukasta.

-53 000 neliötä liike- ja palvelutilaa tarjoavasta Ratinasta tulee kaupungin isoin kauppakeskus, jossa on keskustan ylivoimaisesti kattavin päivittäistavaratarjonta.

-Ratinan 140 liikettä ja toriaukiot luovat ainutlaatuisen kaupunkitilan, jossa tehdään ostoksia, vietetään vapaa-aikaa ja viihdytään tapahtumissa.

-Ratinassa asioiminen on helppoa ja vaivatonta: kauppakeskukseen tulee muun muassa noin 1 200 pysäköintipaikkaa.

-Kauppakeskus Ratinan rakennuttaja on Sponda Oyj.  www.ratina.fi  

-Sponda Oyj on Suomen suurimpien kaupunkien toimitilakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö.

Kuva: Sponda Oyj