/ Tripla valitsi Moovyn – mullistava uusi pysäköintipalvelu valtaa Helsingin paraatipaikan

Tripla valitsi Moovyn – mullistava uusi pysäköintipalvelu valtaa Helsingin paraatipaikan

Keski-Pasilan uusi kaupunkikeskus Tripla ja Finnpark Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Finnpark toteuttaa pysäköinnin operoinnin Triplassa Moovy-palvelulla. Älypuhelimessa mukana kulkeva Moovy on uusi mullistava palvelu, jonka avulla pysäköinti on mahdollisimman nopeaa ja sujuvaa.

Tripla, Helsingin tuleva toinen keskusta, on kolmen korttelin kokonaisuus, johon kuuluu liiketilojen määrällä mitattuna Suomen suurin kauppakeskus, pysäköintilaitos, uusi Pasilan asema, joukkoliikenneterminaali, asuntoja, toimistoja ja hotelli. Triplan pysäköintilaitos, kauppakeskus ja uusi asema avataan lokakuussa 2019.

Moovy on vuoden 2018 keväällä julkaistu uusi digitaalinen pysäköintipalvelu, jonka myötä autoilija voi unohtaa vanhat liput ja laput ja olla urbaanin liikkumisen edelläkävijä. Moovy-sovelluksen ladanneet autoilijat voivat ajaa sisään ja ulos pysäköintihalleissa ja puomit nousevat rekisterikilven tunnistuksen perusteella automaattisesti. Pysäköintitapahtumat veloitetaan jälkikäteen sovellukseen lisätyltä maksukortilta.

”Triplan myötä saamme pääkaupunkiseudulle ison jalansijan. Tämä on osoitus siitä, että Moovy edistyksellisenä palveluna mahdollistaa myös tämän kokoluokan kohteet.” Moovyn kehittäneen Finnparkin operatiivinen johtaja Tami Koivuniemi sanoo.

”Moovy edustaa kestävää, joustavaa ja skaalautuvaa ratkaisua, jota on kehitetty projektin aikana ilmenneiden vaatimusten mukaan ja joka vastaa meidän tarpeisiimme”, YIT:n Tero Salmi kuvailee.

Triplan pysäköintilaitoksessa on mahdollista maksaa myös maksuautomaatteja käyttämällä.

Moovy on digitaalinen pysäköintipalvelu, joka toimii kaikissa pysäköintiympäristöissä ja kaiken tyyppisille autoilijoille. Se toimii yhtä hyvin pysäköintihalleissa, kadunvarsipysäköinnissä, työpaikkapysäköinnissä kuin asukaspysäköinnissäkin. Palvelu leviää jatkossa ympäri Suomen.

Triplan liikenne numeroina:

·      Yli 40 miljoonaa vuosittaista kävijää

·      Yli 500 000 asiakasta 10 minuutin matkan päässä, miljoona asiakasta 30 minuutin matkan etäisyydellä

·      900 junaa, 850 bussia ja 400 raitiovaunua päivässä

·      2 200 autopaikkaa

·      Pysäköinti 3 400 pyörälle

·      300 sähköauton latauspaikkaa

·      Pasilan rautatieaseman kautta vuonna 2025 kulkee noin 130 000 matkustajaa päivittäin

·      Tulevaisuudessa uuden joukkoliikenneaseman läpi kulkee kaiken kaikkiaan noin 200 000 ihmistä päivässä

·      Vuonna 2020 Pasilan läpi kulkee päivittäin 80 000 junamatkustajaa ja 40 000 matkustajaa bussilla ja raitiovaunulla.

Lisätietoja:

Finnpark Oy, Tami Koivuniemi, tami.koivuniemi@finnpark.fi

YIT Rakennus Oy/Tripla, Tero Salmi, tero.salmi@yit.fi

https://moovy.fi/

https://tripla.yit.fi/

https://www.facebook.com/triplabyyit/