/ Tampereen Sähkölaitos ja Finnpark yhteistyöhön sähköautojen latauksessa

Tampereen Sähkölaitos ja Finnpark yhteistyöhön sähköautojen latauksessa

Finnparkin Noutoparkkiin asennetaan runsaasti uusia sähköautojen latauspisteitä.

Tampereen Sähkölaitos ja Finnpark ovat nyt alkukesästä toteuttamassa mittavaa hanketta, jossa Hämpin parkin yhteydessä olevaan Noutoparkkiin tulee yhteensä 50 uutta Lähisähkö-latauspistettä hybridi- ja täyssähköautojen lataukseen. Kymmenelle autopaikalle asennetaan 22 kW:n latauspiste ja 40 autopaikalle asennetaan 1,8 kW:n latauspiste. Asennustyöt valmistuvat juhannukseen mennessä.

  • Finnpark haluaa omalta osaltaan olla mukana ilmastotalkoissa ja sähköautojen latausverkoston laajentaminen on osa tätä toimintaa, kiinteistöpäällikkö Pasi Nevalainen kertoo. Finnpark toi aikoinaan ensimmäisenä Tampereen keskustaan sähköautojen latauspisteitä.

Lähisähkö Lataus on Sähkölaitoksen uusi palvelumalli, jossa yrityksen tai taloyhtiön ei tarvitse investoida laitteisiin, vaan latauspisteet hankitaan kuukausimaksullisena palveluna. Kaikkia latauspisteitä voidaan ohjata mobiilisovelluksen kautta.

Tampereen Sähkölaitoksen tuotepäällikkö Timo Heikkilä kertoo, että Lähisähkö Lataus -palvelu sopii oivallisesti taloyhtiöiden lisäksi myös pysäköintihalleihin ja muihin isoihin kiinteistöihin.

  • Kiinteistön omistajan ja huoltajan kannalta on tärkeää, että ratkaisu muuntuu aina loppukäyttäjien tarpeiden mukaiseksi, olkoon kyse autojen lämmitys- tai lataustarpeesta. Finnpark-yhteistyön ansiosta sähköautojen latausverkosto saadaan entistä kattavammaksi, mikä tukee myös sähköautoilun yleistymistä.

Tullinrampin yläpään tuntumassa sijaitseva Noutoparkki toimii lyhytaikaisen pysäköinnin, kuten junamatkustajien saattoliikenteen pysäköintialueena. Noutoparkki palvelee jatkossakin myös muita kuin sähköautolla ajavia asiakkaita. Sieltä on suora yhteys Matkakeskustunneliin sekä rautatieasemalle ja sen asemalaitureille.

Finnparkilla on sähköautojen latauspisteitä Noutoparkin lisäksi P-Hämeenpuistossa, P-Näsinkulmassa, P-Hämpissä ja P-Frenckellissä.

Lisätiedot:

Tuotepäällikkö Timo Heikkilä                   Kiinteistöpäällikkö Pasi Nevalainen

timo.heikkila@sahkolaitos.fi                    pasi.nevalainen@finnpark.fi

puh. 040 769 7863                                   puh. 040 083 6832