/ VR kehittää matkaketjuja – uusi pysäköintikokeilu käyttöön tänä vuonna

VR kehittää matkaketjuja – uusi pysäköintikokeilu käyttöön tänä vuonna

VR ja Finnpark ovat tehneet aiesopimuksen Moovy-pysäköintipalvelun liittämisestä osaksi asiakkaan junamatkaa. Tänä vuonna käyttöön tulevassa kokeilussa liityntäpysäköinnin voi helposti varata ja ostaa junalipun yhteydessä. Uuden kokeilun uskotaan palvelevan erityisesti työmatkustajia ja lisäävän junamatkustamisen houkuttelevuutta.

VR:llä on ollut jo pitkään tarjolla matkaketjuja, joissa voi samalla ostaa matkan rautatieasemalta eteenpäin muun muassa kaupunkien joukkoliikenteiden kanssa. Seuraavaksi VR täydentää matkaketjuja pysäköintipalvelulla. Yhteistyökumppanina kokeilussa on suomalainen Finnpark ja heidän valtakunnallinen Moovy -palvelunsa.  Kokeilu on tarkoitus saada käyntiin tämän vuoden aikana ja se tulee saataville VR:n uuteen mobiilisovellukseen, jonka ensimmäinen versio julkaistiin kesäkuussa.

Uskomme, että kokeilu palvelee erityisesti niitä asiakkaitamme, joilla on säännöllistä työhön liittyvää matkustusta toiseen kaupunkiin eli matkustetaan esimerkiksi kerran viikossa Tampereelta työmatkalle pääkaupunkiseudulle. Kun pysäköinnin voi helposti ostaa junalipun oston yhteydessä, on kynnys valita juna työmatkan kulkuvälineeksi entistä pienempi”, kertoo VR:n matkaketjujen kehittämisestä ja palvelumuotoilusta vastaava Design Lead Panu Korhonen.

Yhteistyö tuo asiakkaille lisää vaihtoehtoja matkustustavan valintaan.

Palveluvisiomme on mahdollistaa asiakkaiden sujuva liikkuminen, palveluiden sujuva saavutettavuus ja erityisesti helppokäyttöinen pysäköinti. Yhteistyö VR:n kanssa täydentää hienosti tätä kuvaa. Valtakunnallinen Moovy palvelumme sopii erityisen hyvin juuri työmatkapysäköintiin ja tarjoaa ekologisen vaihtoehdon osaksi VR:n palveluita.”, kertoo Finnparkin Operatiivinen johtaja Tami Koivuniemi.

Junan ehdottomia etuja on mahdollisuus matka-ajan hyödyntämiseen haluamallaan tavalla. Kun autolla liikkuessa pitää keskittyä ajamiseen, junassa matka-ajan voi hyödyntää esimerkiksi töitä tehden. Silloin työpäivä alkaa jo asemalta ja ennen määränpäätä on osa päivän töistä tehokkaasti tehty.

VR panostaa työmatkustukseen myös tuomalla liikenteeseen täysin uudet Ekstra-luokan vaunut. Vaunuissa korostuu oma rauha ja laadukkaat materiaalit. Uudistusta tehdessä kuunneltiin ja kysyttiin asiakkailta heidän toiveitaan ja hyvät työskentelyolosuhteet korostuivat. Uudistetut Ekstra-luokat saapuvat liikenteeseen syksystä alkaen, lisätietoa täällä.

Modernit kanavat mahdollistavat uudet kokeilut

VR:llä on ollut jo pidempään tarjolla sujuvia matkaketjuja kaupunkien joukkoliikenteiden kanssa. Kaukoliikenteen junalippuun voi valita jatkoyhteyden HSL-lähijunalla esimerkiksi suoraan lentokentälle ilman lisämaksua. Kaukojunalippuun voi ostaa jatkoksi myös Turun joukkoliikenteen Fölin lipun, jolloin matkaa voi jatkaa suoraan asemalta perille asti. Tampereen joukkoliikenteen kanssa on aiempina kesinä pilotoitu Nysse-kesäbussiyhteyttä junalipun jatkona. VR:llä on myös pitkään jatkunut yhteystyö Matkahuollon kanssa JunaBussi -lipulla, jossa yöjunaan voi ostaa jatkoyhteyden suoraan määränpäähän, esimerkiksi Lapin lomakohteisiin.  

VR jatkaa matkaketjujen kehittämistä ja erilaisista yhteistyökokeiluista keskustellaan useiden kumppanien kanssa. VR uudistaa parhaillaan digitaalisia myyntikanaviaan. Kesäkuusta lähtien vaiheittain käyttöön otettavat modernit kanavat tuovat uudenlaisia mahdollisuuksia myös matkaketjuyhteistyölle ja tavoitteena on tuoda ketterästi uusia lisäpalveluita saataville.

Haluamme rakentaa aidosti toimivia vaihtoehtoja yksityisautolle. Meidän etunamme on junan laaja reittiverkko, johon on luonnollista rakentaa mukaan erilaisia, asiakkaidemme tarpeisiin vastaavia palveluja. Kuuntelemme asiakkaitamme ja haluamme olla kehittämässä kaikkien suomalaisten liikkumisesta entistä sujuvampaa uusilla, saumattomilla liikkumisen ratkaisuilla”, Korhonen jatkaa.