/ Noutoparkissa 50 sähköautojen latauspistettä

Noutoparkissa 50 sähköautojen latauspistettä

Finnpark ja Tampereen Sähkölaitos ovat toteuttaneet yhteistyössä mittavan hankkeen, jossa Hämpin parkin yhteydessä olevassa Noutoparkissa on nyt yhteensä 50 uutta Lähisähkö-latauspistettä hybridi- ja täyssähköautojen lataukseen. Kymmenelle autopaikalle asennettiin nopea 22 kW:n latauspiste ja 40 autopaikalle 1,8 kW:n latauspiste. Sähkön lataus toimii eParking-mobiilisovelluksella, pysäköinnin voi maksaa joko Moovy-sovelluksella tai yleisimmillä maksukorteilla.

Nopeat latauspaikat on tarkoitettu vain sähköautoille. Nämä paikat merkitään erikseen. Muille latauspaikoille voivat pysäköidä muutkin kuin sähköautoilijat.

”Finnpark haluaa omalta osaltaan olla mukana ilmastotalkoissa ja sähköautojen latausverkoston laajentaminen on osa tätä toimintaa”, kiinteistöpäällikkö Pasi Nevalainen kertoo.

Mikäli sähköautojen käyttö lisääntyy ja asiakkaat sitä toivovat, tulevaisuudessa Noutoparkissa voidaan tarjota myös sopimuspysäköintiä sähköautoilijoille.

Tullinrampin yläpään tuntumassa sijaitseva Noutoparkki on toiminut aikaisemmin vain lyhytaikaisen pysäköinnin, kuten junamatkustajien saattoliikenteen pysäköintialueena. Noutoparkki palvelee jatkossakin myös muita kuin sähköautolla ajavia asiakkaita, joten matkustajien saattoliikenne sujuu entiseen malliin.

Noutoparkista on suora yhteys Matkakeskustunneliin sekä rautatieasemalle ja asemalaitureille, joten latauspaikalle voi jatkossa jättää autonsa esimerkiksi päiväksi latautumaan ja hypätä suoraan junaan.

Yhteistyö edistää ympäristöystävällisyyttä

Finnpark toi aikoinaan ensimmäisenä Tampereen keskustaan sähköautojen latauspisteitä. Latauspisteitä on Noutoparkin lisäksi P-Hämeenpuistossa, P-Näsinkulmassa, P-Hämpissä, P-Ratinassa ja P-Frenckellissä.

Finnparkin kannalta on tärkeää, että ratkaisu muuntuu aina loppukäyttäjien tarpeiden mukaiseksi. Tampereen Sähkölaitoksen kanssa tehtävän yhteistyön ansiosta sähköautojen latausverkosto saadaan entistä kattavammaksi, mikä tukee myös sähköautoilun yleistymistä.

Lähisähkö Lataus on Sähkölaitoksen uusi palvelumalli, jossa yrityksen tai taloyhtiön ei tarvitse investoida laitteisiin, vaan latauspisteet hankitaan kuukausimaksullisena palveluna. Kaikkia latauspisteitä voidaan ohjata mobiilisovelluksen kautta.

Tampereen Sähkölaitoksen tuotepäällikkö Timo Heikkilä kertoo, että Lähisähkö Lataus -palvelu sopii oivallisesti taloyhtiöiden lisäksi myös pysäköintihalleihin ja muihin isoihin kiinteistöihin.

Lisätietoja:

Finnpark Oy

Kiinteistöpäällikkö Pasi Nevalainen

pasi.nevalainen@finnpark.fi

Puh. 0400 836 832

Tampereen Sähkölaitos Oy

Tuotepäällikkö Timo Heikkilä

timo.heikkila@sahkolaitos.fi

Puh. 040 769 7863