/ P-Koskikeskuksen pysäköinti muuttuu – lipukkeet ja kolikot jäävät historiaan

P-Koskikeskuksen pysäköinti muuttuu – lipukkeet ja kolikot jäävät historiaan

P-Koskikeskus muuttuu lipukkeettomaksi pysäköintitaloksi 24. elokuuta alkaen. Pysäköintitalon asioinnista tulee muutoksen myötä täysin digitaalista. P-Koskikeskuksen uusi käytäntö on osa isompaa muutostrendiä, jossa pysäköinnin maksaminen ja hallinnointi siirtyy suurelta osin älypuhelinten kautta käytettäviin sovelluksiin. Toimintatapa on tuttu Tampereella jo muun muassa P-Asemalta.

Cityconin keskuspäällikkö Reeta Thure Koskikeskuksesta pitää muutosta edistysaskeleena.

”Moovyn myötä pysäköinnistä tulee selkeästi käyttäjäystävällisempi palvelu. Pysäköinti hallissa toimii entistä jouhevammin”, Thure sanoo.

Lisäetuna Thure pitää sitä, että Moovy on käytössä useimmissa muissakin Tampereen pysäköintihalleissa.

Olemassa oleva järjestelmä puretaan ja uusi asennetaan viikolla 34 eli 17.-23. elokuuta. Tällöin pysäköinnissä voi ajoittain esiintyä poikkeusjärjestelyjä. Pysäköimään pääsee kuitenkin koko viikon ajan.

Muutoksen yhteydessä P-Koskikeskuksen pysäköinnistä poistuvat käteinen raha sekä lipukkeet ja kuitit. Pysäköinti käynnistyy automaattisesti rekisterikilven tunnistamisella, eikä ikkunaa enää tarvitse availla sisäänajossa lipukkeen ottoa varten. Jatkossa pysäköinnin voi maksaa Moovy-sovelluksella sekä pankki- ja luottokorteilla.

Näin P-Koskikeskuksessa pysäköidään

Moovy-sovelluksen käyttäjille pysäköinti sujuu tutulla tavalla. Puomi nousee automaattisesti sisäänajoon ajettaessa, eikä autoilijan tarvitse keskittyä kuin varsinaiseen pysäköintiin. Lähtiessä sama toistuu, eli puomi nousee automaattisesti ilman eri toimenpiteitä ja maksu veloitetaan jälkikäteen sovellukseen merkityltä maksukortilta. Etenkin korona-aikaan mobiilimaksaminen on suositeltavaa, jotta pysäköintilaitteiden koskettamiselta vältytään.

Moovy-sovellus kannattaa ladata puhelimeen etukäteen. Se sujuu helposti parissa minuutissa: lue täältä lisää. https://moovy.fi/tuki/

Moovy on jo käytössä liki kaikissa Tampereen pysäköintipaikoissa – niin halleissa kuin kadunvarsilla – sekä monissa muissa Suomen kaupungeissa.

Jos autoilijalla ei ole käytössä Moovy-sovellusta, hän voi maksaa pysäköinnin lähtiessään maksupisteellä. Maksaminen aloitetaan syöttämällä auton rekisteritunnus kosketusnäytöllä toimivaan laitteeseen. Kuitin saa halutessaan tilattua suoraan sähköpostiin. Maksun suoritettuaan hän ajaa puomille, jolloin se nousee automaattisesti.

Uudistuksella on myös ympäristöä säästävä vaikutus, sen myötä säästyy hämmästyttävän suuri määrä pahvilipukkeita, jotka ovat lisäksi asiakkaille hankalia käyttää. Ne hukkuvat yllättävän usein tai niiden magneettijuovat vioittuvat ja taittuvat.

Finnparkin henkilökuntaa on paikalla P-Koskikeskuksessa 24.8.-28. elokuuta esittelemässä uutta pysäköintipalvelua.Myös Finnparkin asiakaspalvelu palvelee kaikkina vuorokauden aikoina, jos pysäköinnissä on ongelmia. Heidät tavoittaa painamalla asiakaspalvelunappia puomien luona tai soittamalla maksupisteellä näkyvään puhelinnumeroon.