/ Helpolla Moovylla Toriparkkiin

Helpolla Moovylla Toriparkkiin

Toriparkki avataan Turun keskustaan joulukuussa. Pysäköintioperaattorina toimii suomalainen Finnpark ja Moovy-palvelu takaa asiakkaille ainutlaatuisen helpon pysäköinnin.

Me haluamme, ettei autoilijoiden tarvitse miettiä lainkaan, miten pysäköinti hoituu ja missä on lähin automaatti, vaan he voivat keskittyä siihen, mitä tulevat keskustaan tekemään”, Finnparkin operatiivinen johtaja Tami Koivuniemi sanoo.

Keskustan saavutettavuus nousee uudelle tasolle Toriparkin keskeisen sijainnin ja pysäköinnin helppouden myötä”, Turun Toriparkki oy:n toimitusjohtaja Jari Pölönen kertoo.

Asiakkaiden odotusarvot ovat suuret. Yhdessä Finnparkin kanssa voimme tarjota heille miellyttävän pysäköintikokemuksen”, Pölönen uskoo.

Miten pysäköinti Moovylla toimii

Helppokäyttöisyys on Moovyn ytimessä.

Jos pysäköinti sujuu niin, että olemme mahdollisimman huomaamattomia, olemme onnistuneet”, Tami Koivuniemi sanoo.

Autoilija lataa ensin Moovy-sovelluksen puhelimeensa. Kun hän ajaa Toriparkkiin, kamera tunnistaa auton rekisterikilven, puomi nousee automaattisesti ja pysäköinti käynnistyy. Ulos ajettaessa sama toistuu, puomi nousee ilman eri toimenpiteitä ja pysäköintitapahtuma päättyy. Autoilijan ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin ajaa sisään, pysäköidä haluamaansa ruutuun ja ajaa ulos. Maksu veloitetaan jälkikäteen sovellukseen annetulta pankki- tai luottokortilta.

Moovy on kotimaisen pysäköintioperaattori Finnparkin kehittämä sovellus, joka on jo käytössä esimerkiksi Tampereella, Kuopiossa ja Jyväskylässä sekä kauppakeskus Triplassa Helsingissä. Moovy tulee uudeksi mobiilimaksamisen vaihtoehdoksi sekä Helsingin että Turun kaupungin maksullisille kadunvarsialueille syksyllä.

Moovy-sovelluksen lisäksi pysäköinnin voi Turun Toriparkissa maksaa maksupisteellä. Maksaminen aloitetaan syöttämällä auton rekisteritunnus laitteeseen. Maksaminen hoituu yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Myös maksupisteellä asioivien asiakkaiden pysäköinti sujuu ilman ikkunan avaamista puomilla, sillä pysäköinti käynnistyy myös heillä automaattisesti rekisterin tunnistuksella. Kuitin saa tilattua maksupisteeltä suoraan sähköpostiin. Vanhan mallisia lippuja ja lappuja ei siis enää ole. Se vähentää esimerkiksi paperiroskan määrää huomattavasti.

Ekologisuus on vahvasti mukana toimintatavassamme, ja seuraamme hiilijalanjälkeämme jatkuvasti. Pysäköinti mobiilipalvelua käyttäen on myös kuluttajalta vihreä valinta”, Koivuniemi kertoo.

Pysäköinti Toriparkissa

 • Hinta 3 €/tunti
 • Käytössä Moovy-sovellus
 • Sisään- ja ulosajo Yliopistonkadulta
 • Yksisuuntaiset ajoväylät
 • 2,7 metriä leveät vinoparkkiruudut
 • Kaksi kerrosta
 • 20 sähköauton latauspistettä
 • Valoisa ja turvallinen parkkihalli, jossa on merkattu jalankulkijoille omat reitit
 • Esteetön kulku
 • Torin kannelle pääsee portaita tai hissillä
 • Parkkihallista pääsee jatkossa suoraan myös viereisiin kiinteistöihin
 • Operaattorina Finnpark

Lisätietoja:

Tami Koivuniemi, operatiivinen johtaja, Finnpark
p. +358 40 832 8323
tami.koivuniemi@finnpark.fi

Jari Pölönen, toimitusjohtaja, Turun Toriparkki
p.  +358 400 787 376
jari.polonen@hermaski.fi