/ Suomen suurimmat pysäköintialan toimijat yhteistyöhön

Suomen suurimmat pysäköintialan toimijat yhteistyöhön

Suomen suurin pysäköintialan työllistäjä ParkkiPate käynnistää yhteistyön Finnparkin kanssa, joka on merkittävin suomalainen pysäköintipalvelujen tuottaja.

Yhteistyösopimuksen myötä alamme valvomaan Finnparkin operoimia kohteita. Finnparkin Moovy-parkkipalvelu tulee käyttöön kaikilla ParkkiPaten valvomilla pysäköintialueilla EasyPark- ja Parkman-sovellusten ohella. Lisäksi ryhdymme tarjoamaan asiakkaillemme Finnparkin kamerapohjaisia pysäköintiratkaisuja.

– Yhteistyösopimus on meille merkittävä askel. Finnpark tulee olemaan yksi tärkeimmistä kumppaneistamme. Yhteistyömme käsittää kaikkiaan kymmeniä kohteita eri puolella Suomea, ParkkiPaten toimitusjohtaja Christian Metsäranta sanoo.

– ”Yhteistyö ParkkiPaten kanssa tarjoaa Finnparkille hyvän kumppanuuden pysäköinninvalvonnassa, joka ei kuulu pysäköintipalvelujen osalla Finnparkin omaan tarjoamaan. ParkkiPate on suuri toimija ja pystyy tarjoamaan kumppanuuden kattavasti koko Suomen alueella, mikä on Finnparkin näkökulmasta tärkeää.” Finnparkin toimitusjohtaja Antti Marttila toteaa.

Moovy – kotimaisin voimin kehitetty parkkipalvelu

Moovy, joka tulee ParkkiPaten asiakkaiden käyttöön, on Finnparkin digitaalinen parkkipalvelu. Se tarjoaa autoilijalle yksinkertaisen tavan pysäköidä ilman lipukkeita ja kassajonoja sekä halleissa että ulkoalueilla. Palveluun kirjaudutaan puhelimella.

Moovy-sovellus toimii esimerkiksi Helsingissä Triplan kauppakeskuksessa, Pasilan pysäköintihalleissa ja P-Töölö-hallissa. Muualla Suomessa Moovy on käytössä Tampereella, Kuopiossa, Jyväskylässä, Lahdessa, Mikkelissä, Seinäjoella, Hämeenlinnassa ja Lappeenrannassa. Moovy toimii myös monilla Finavian lentoasemien pysäköintialueilla ja VR:n asemakaupunkien yhteydessä.

Palvelu toimii kertamaksulla, ja siinä on kuukausikohtainen maksimiveloitus ilman kuukausittaista pohjaveloitusta. Moovy on täysin kotimainen palvelukokonaisuus, jota kehitetään suomalaisin asiantuntijaresurssein.

Yhteistyö kattaa myös kamerapohjaiset pysäköintiratkaisut

Yhteistyön myötä tarjontaamme tulevat Finnparkin kameroihin pohjautuvat pysäköintijärjestelmät.

Kamerapohjainen pysäköinti perustuu automaattiseen rekisterikilven tunnistukseen sisään- ja ulosajon yhteydessä. Järjestelmä toimii siten, että auton saapuessa kohteeseen pysäköinti alkaa, kun järjestelmä ottaa kuvan rekisterikilvestä.

Pysäköintiaikaa voi seurata mobiilisovelluksen kautta. Pysäköintiajan voi myös tarkistaa lähtiessä maksuautomaatilla rekisterinumeron perusteella. Sovelluksen käyttäjä voi pysäköinnin päätyttyä ajaa pois käymättä maksuautomaatin kautta, sillä veloitus tapahtuu sovellukseen syötettyjen pankki- tai luottokorttien kautta.

Finnpark on 100-prosenttisesti suomalainen pysäköintipalvelujen tuottaja, joka operoi pysäköintikohteita ympäri Suomen. Finnpark tuottaa älykkäitä pysäköinnin palveluita, jotka tekevät mahdolliseksi joustavan liikkumisen kaupunkikeskustoissa. Pysäköintipaikkojen omistajille konserni tuottaa palveluita laitetoimituksista kokonaisvaltaiseen pysäköinnin hallintaan.