/ Puomit historiaan Tampereen Aseman kannen pysäköintialueella

Puomit historiaan Tampereen Aseman kannen pysäköintialueella

Tampereen Aseman kansi on uudistettu pysäköintialueeksi, jossa maksuvälineinä toimivat Moovy-pysäköintisovellus sekä maksukortit. Samalla puomit poistuvat alueelta.

Uudet maksuautomaatit ovat käytössä puomittomalla Aseman kannella 1. huhtikuuta alkaen. Käteisen käyttö loppui Aseman kannella vuoden 2020 lopussa.

Aseman kansi sijaitsee Tampereen rautatieaseman yhteydessä osoitteessa Rautatienkatu 27 ja sisältää 205 pysäköintipaikkaa. Ulkoalue soveltuu kaikille autoille mutta erityisesti esimerkiksi korkeille pakettiautoille, koska mitään korkeusrajoitetta ei ole.

Moovy-pysäköintisovellusta käyttäville pysäköinnin maksu toimii samoin kuin kadunvarsipysäköinnissä. Sovellus tunnistaa autoilijan sijainnin, jota voi tarvittaessa itse säätää, ja kertoo pysäköinnin hinnan. Autoilija valitsee pysäköinnin keston, jota voi itse muokata myöhemmin. Lähtiessä autoilija lopettaa pysäköinnin.

Korona-aikaan mobiilimaksaminen on erinomainen vaihtoehto, koska sitä käyttämällä pysäköintilaitteiden koskettamiselta vältytään kokonaan.

Moovy-sovellus kannattaa ladata puhelimeen etukäteen. Se sujuu helposti parissa minuutissa: lue täältä lisää. Moovy on jo käytössä liki kaikissa Tampereen pysäköintipaikoissa sekä monissa muissa kaupungeissa.

Moovy-käyttäjiltä veloitetaan maksu jälkikäteen sovellukseen annetulta pankki- tai luottokortilta.

Asiakkaat, jotka eivät käytä Moovy-sovellusta, maksavat pysäköinnin automaatilla pankki- tai luottokortilla. Maksu tulee suorittaa jo alueelle saapuessa, ei vasta lähtiessä.

Pysäköinnin hinta, Aseman kansi:

Klo 8-22
0-3 tuntia3 € / tunti
Seuraavat tunnit2 € / tunti
Vuorokausi21 €
KLO 22-8 – Yöpysäköinti
0,50 € / tunti

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.