/ ”Italiassa pomo on pomo, Suomessa johtajienkin kanssa voi puhua” – Marco Ferioli viihtyy Finnparkissa

”Italiassa pomo on pomo, Suomessa johtajienkin kanssa voi puhua” – Marco Ferioli viihtyy Finnparkissa

Finnpark on loistava työnantaja ja työkaverit aina valmiita auttamaan. Näin kertoo Milanosta, Italiasta Suomeen muuttanut tekninen asentaja Marco Ferioli, 40.

Tämän vuoden helmikuussa Finnparkille siirtynyt Marco työskentelee Mall of Triplan Triplaparkissa Helsingin Pasilassa. Marcon työtehtäviin kuuluu pysäköintilaitteiden, esimerkiksi puomien ja maksupisteiden, asennus ja huolto.

”Kun tulee uusi parkkihalli, asennamme laitteet”, Ferioli kertoo. ”Olemassa olevissa halleissa ratkaisemme ja korjaamme pysäköintilaitteiden teknisiä ongelmia.”

Finnpark työnantajana

Kun Marcolta kysyy, millainen työnantaja Finnpark on, vastaukseksi saa pelkkää kiitosta ja puhe kääntyy nopeasti työkavereiden suuntaan.

”Tämä on tosi hyvä työnantaja ja työntekijät ovat mukavia”, Marco aloittaa. ”Olen saanut loistavaa tukea, uutta työntekijää todella autetaan. Kun järjestelmät eivät olleet tuttuja, aina voi kysyä joltain ja apua tuli.”

”Periaatteeni on, että kun joku vain kerran näyttää ja opastaa, seuraavan kerran osaan itse ja sitten voin opettaa muitakin.”

”Hän on mahdottoman positiivinen ihminen”, Marcon työkaveri palvelupäällikkö Tapio Korhonen naurahtaa. ”Mies paiskii aina kovalla tahdilla hommia ja on muutenkin aina virkeänä, opiskelee vielä työn ohessa.”

Kun Marcolta itseltään kysyy, mistä hänen positiivisuutensa kumpuaa, vastaus suuntautuu jälleen työnantajan suuntaan.

”Pidän siitä, että Finnpark tekee jatkuvasti innovaatioita. Aina kun yritys kasvaa, minun työelämäni kasvaa myös, kun saan oppia koko ajan uusia asioita.”

Ferioli vastaa kysymyksiin selkeällä suomen kielellä, joten hänellä ei tunnu olevan ongelmia uuden omaksumisessa.

Suomessa hierarkiaa on vähän Italiaan verrattuna

Marco Ferioli pitää kollegoitaan ikään kuin toisena perheenä.

”He eivät ole vain jotain ihmisiä, jotka ovat samassa työpaikassa, vaan ihan oikeita ystäviä, vaikka ovatkin työkavereita”, Marco sanoo. ”Pidän heitä tosi läheisinä kavereina, joiden kanssa voi puhua vapaasti mistä vain.”

Työkulttuuri Suomessa on Marcon kokemuksen mukaan erilainen ja nimenomaan parempaan suuntaan.

”Italiassa pomo on pomo, ja minä olen työntekijä”, hän kuvaa. ”Suomessa ja Finnparkissa voin puhua johtajienkin kanssa, mikä on minusta uskomatonta.”

Marco Feriolin toiveet ammatillisesta tulevaisuudestaan ovat selkeitä.

”Haluan oppia enemmän ja enemmän niin, että minun ei tarvitse työssäni turvata tukitiimeihin. Haluan osata itse kaiken ja hallita Finnparkin koko Etelä-Suomen parkkihalliasiat.”

Kun on kyse pysäköintihalleissa työskentelevästä ihmisestä, on pakko kysyä lopuksi, miten hyvänä pysäköijänä asteikolla 1-10 Marco Ferioli pitää itseään.

”Nyt 7- mutta päättäväisyydellä voi saavuttaa 9. Ei voi antaa korkeampaa, koska aina pitää oppia lisää.”