/ Miksi kameratunnistus ei välillä toimi parkkihallissa, vaikka rekisterikilpi on puhdas? Tässä kaksi syytä

Miksi kameratunnistus ei välillä toimi parkkihallissa, vaikka rekisterikilpi on puhdas? Tässä kaksi syytä

Talvisin pysäköintihallien sujuvaa toimintaa haittaavat joskus lumen ja loskan peittämät rekisterikilvet, joiden takia autojen tunnistaminen puomeilla ei onnistu. Kameratunnistus saattaa kuitenkin estyä pysäköintihalleissa myös lumettomana aikana. Tällöin syynä voi olla ajotapa.

Pidä riittävä väli seuraavaan autoon.

Keväällä, kesällä ja syksyllä kameratunnistuksen estää useimmiten turvavälien unohtaminen. Jos autoilija ajaa aivan edellä ajavan perässä ilman tarvittavaa turvaväliä, kamera ei hyvin yksinkertaisesti ”näe” taaemman auton rekisterikilpeä. Kamera ei voi tunnistaa rekisteritunnusta, jos se on piilossa toisen auton takana.

Toinen samankaltainen ongelma on se, että joskus puomille ajetaan niin kovaa vauhtia, että auton pysähtyessä se on jo ikään kuin osittain puomin alla. 

Jotta matka ei katkea ikävästi pysäköintihallin puomilla, noudata siis seuraavaa kahta yksinkertaista sääntöä:

  1. Pidä vähintään autonvälin pituinen välimatka edessäsi ajavaan autoon.
  2. Aja puomille rauhallista vauhtia ja pysähdy vähintään metrin päähän puomista.

Näin toimiessasi kamera näkee rekisteritunnuksesi ja voi noteerata pysäköinnin alkaneeksi tai loppuneeksi.

Jokaisen sisään- ja ulosajon yhteydestä löytyy pikapuhelinpainike, jolla saa tarvittaessa yhteyden asiakaspalveluun.

Asiakaspalvelu saattaa ajoittain ruuhkautua, jolloin vastaamiseen menee hetki. Vaikka tilanne ei ratkeaisi minuutin sisällä, ei kannata lähettää useampaa sähköpostia asiakaspalveluun vaan odottaa hetki, jotta pääsee keskustelemaan asiasta.

Toiminta pysäköintihalleissa, joissa ei ole puomeja

Sellaisissa pysäköintihalleissa, joissa ei käytetä puomeja, on aivan yhtä tärkeää pitää turvaväli edellä ajavaan autoon sekä ajaa riittävän rauhallista vauhtia sisään ja ulos ajaessa. Monesti puomittomissa kohteissa onkin hidasteet sisään- ja ulosajoissa.

Puomittomissa halleissa autoilija kyllä pääsee ajamaan sisään, mutta lukematta jääneen rekisteritunnuksen aiheuttama ongelma ilmenee vasta maksupisteellä.

Jos olet maksamassa pysäköintitapahtumaasi pankki- tai luottokortilla ja automaattinen kameratunnistus ei ole tunnistanut autoasi, järjestelmä ei silloin löydä rekisteritunnustasi sisään ajaneiden joukosta. Tällöin kysy apua maksulaitteessa näkyvästä asiakaspalvelunumerosta.

Moovy-pysäköintisovelluksen käyttäjät tietävät halliin ajaessaan kaiken olevan kunnossa ja pysäköinnin alkaneen, sillä Moovy ilmoittaa erikseen pysäköintitapahtuman alkaneen. Jos Moovy ei ilmoita pysäköintiä alkaneeksi, kun ajat sisään halliin, silloin voi olla kyseessä rekisteritunnuksen lukukelvottomuus.

Pysäköinnin palveluntarjoajat käyvät myös manuaalisesti läpi pysäköintejä, joten epäselvät pysäköinnit voivat tulla esiin myös tätä kautta.

Rekisteritunnus on turvassa

Kaikessa pysäköinnissä rekisterinumerot säilytetään vain pysäköinnin ja reklamaatioajan puitteissa. Tunnuksia ei käytetä mihinkään muuhun kuin pysäköinnin hallinnointiin ja valvontaan.

Moovy toimii olemassa olevan henkilörekisterilainsäädännön mukaisesti. Nettisivuiltamme löytyy rekisteriseloste, josta ilmenee rekisterin käyttötarkoitus ja tietosisältö.

Moovy-sovellusta käyttävät voivat koska tahansa yhdellä näppäyksellä sulkea rekisterikilven tunnistuksen, jos he eivät halua jossain pysäköintihallissa käyttää Moovya.