/ Moottoripyörän pysäköinti Moovylla: näin se sujuu

Moottoripyörän pysäköinti Moovylla: näin se sujuu

Moottoripyöräilijät pääsevät pysäköimään halleissa ja kadunvarsilla kuten henkilöautoilijatkin. Toimintatavoissa ja säännöissä on käytännön syistä kuitenkin pieniä eroja.

Finnparkin pysäköintihallit ja moottoripyörät

Finnparkin pysäköintihallit ovat siirtyneet digitaaliseen aikaan. Ne ovat lipukkeettomia pysäköintikohteita, joissa maksaminen käy vain Moovy-pysäköintisovelluksella ja pankki- tai luottokortilla.

Jos moottoripyöräilijä käyttää Moovya, hän soittaa halliin sisään ajaessaan puomilta asiakaspalveluun ja kertoo, että haluaa pysäköidä moottoripyörällä Moovya käyttäen. Finnparkin valvomo käynnistää pysäköinnin asiakkaan Moovy-profiiliin. Sama toistuu ulosajossa. Automaattinen rekisteritunnuksen tunnistaminen ei toimi samalla tavalla kuin henkilöautoissa, koska moottoripyörissä rekisterikilpi on takana.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

Jos moottoripyöräilijä ei käytä Moovya, hän soittaa puomilta ja ilmoittaa rekisteritunnuksensa, jolloin valvomo avaa puomin. Asiakas voi käydä maksamassa maksupisteellä rekisteritunnuksen avulla pysäköintinsä.

Moottoripyörän pysäköinti kaduilla

Moottoripyörän pysäköinti kaduilla toimii samalla tavalla kuin autonkin, eli moottoripyörää koskevat samat säännökset. Tieliikennelaki pätee sekä ajamisen että pysäköinnin osalta sekä autoihin että moottoripyöriin.

Moottoripyöräilijä voi Tampereella maksaa pysäköintinsä helposti joko mobiilisovelluksella tai pankki- tai luottokortilla. Myös käteistä voi käyttää joissakin pysäköintimittareissa.

Moovy-palvelua käytetään aivan samalla tavalla kuin henkilöautojenkin kohdalla. Moovyn käytöstä katupysäköinnissä voi lukea ohjeet ja vinkit täältä (kohta ”Miten Moovy toimii kadunvarressa ja muilla pysäköintialueilla?”).

Jos käyttää perinteisiä lipukkeita, automaatista saatu maksulipuke tulee olla kiinnitettynä moottoripyörään tai mopoon. Hyvä tapa on kuvata maksulipuke siten, että sen tiedot ovat luettavissa valokuvasta, jotta tarvittaessa voi myöhemmin todistaa pysäköinnin maksamisen.

Moottoripyöräilijän tai mopoilijan ei tarvitse käyttää pysäköintikiekkoa, mutta aikarajoituksia tulee noudattaa.

Pysäköintimaksu on ajoneuvokohtainen. Vaikka samassa ruudussa olisi useampia moottoripyöriä tai mopoja, tulee kaikissa olla oma maksulipuke. Kaikkien moottoripyörien pitää kuitenkin mahtua pysäköintiruudun sisälle kokonaan.

Moottoripyörää ei saa pysäköidä jalkakäytävälle tai kevyen liikenteen väylälle.

Tampereen kaupungilla on ainoastaan moottoripyörille tarkoitettuja maksuttomia pysäköintipaikkoja Pinninkatu 28 kohdalla sekä Laukontorilla Kehräsaaren puoleisessa päässä.

Tampereella järjestetään Finnish Harley Weekend -tapahtuma 28.-30.7.2023. Tapahtumapaikka on Scandic Rosendahl -hotelli, joka sijaitsee osoitteessa Pyynikintie 13, 33230 Tampere.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

Finnparkille on myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Finnparkin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Moovy-pysäköintisovellukselle oikeuden käyttää Avainlippua merkiksi suomalaisesta työstä. Moovy on täysin kotimainen palvelukokonaisuus, jota kehitetään suomalaisin asiantuntijaresurssein.