/ Hyvä kesätyöpaikka on yhdistelmä rentoa ilmapiiriä ja oikeaa työntekoa

Hyvä kesätyöpaikka on yhdistelmä rentoa ilmapiiriä ja oikeaa työntekoa

Miika Uotila ja Leo Uski, kumpikin 15 vuotta, ovat valmiita suosittelemaan kavereilleen Finnparkia kesätyöpaikkana. Parivaljakko oli tyytyväinen kahden viikon kesätyörupeamaansa, ja vastaukset kysymyksiin tulivat kuin yhdestä suusta.

Miika Uotila (vas.) ja Leo Uski
Miika Uotila (vas.) ja Leo Uski

Pirkkalasta kotoisin olevat Miika ja Leo työskentelivät kumpikin kesäkuun kaksi ensimmäistä viikkoa Finnparkilla maalaus- ja kiinteistön ylläpitohommissa. Kesätyö sisälsi parkkiruutujen viivojen maalaamista ja siivousta.

Käytännön syitä ensimmäisessä kesätyöpaikassa viihtymiseen oli useita.

”Ensinnäkin oli kivaa, kun töissä oli samanikäisiä ihmisiä. Meidät jaettiin kahden tai kolmen ihmisen pareiksi, ja parin kanssa työn tekeminen oli hauskempaa kuin yksin”, Leo ja Miika kertovat.

Finnparkin kesätyöntekijät työskentelivät kahdessa jaksossa koko kesäkuun ajan. Toinen 12 hengen ryhmä aloitti heti ensimmäisen jälkeen.

Tampereen keskustan pysäköintikohteiden ilme kohentui huomattavasti, kun aikaansaavat kesätyöntekijät maalasivat ruudut kirkkaiksi talven jäljiltä. Nuoret kokevat ruutujen maalaamisen mielekkäänä työnä, ja asiakkaat saavat nauttia selkeästi merkityistä parkkiruuduista.

Kesäiset ruutumaalaukset ovatkin jo pitkäaikainen perinne Finnparkissa ja työnjohtaja Ilpo Räty saa kovasti kiitosta reilusta asenteesta nuoria työntekijöitä kohtaan.

”Oli hienoa, että töitä pääsi tekemään ihan oikeasti, ei tarvinnut istuskella koko päivää”, pojat kehuvat. ”Työilmapiiri oli erittäin hyvä: oli selvää, mitä tehtiin ja ongelmiin sai apua. Työnjohtajakin oli mukava.”

Sekä Leo että Miika ovat valmiita suosittelemaan Finnparkia kavereilleen mukavana ja rentona kesätyöpaikkana, ja Miika on niin jo ehtinyt tehdäkin.

Ja yksi konkreettinen asia nousee vielä esiin osoituksena kesätyöpaikan miellyttävyydestä: lounassetelit.

Finnpark on varma ja vastuullinen työnantaja, joka arvostaa henkilöstönsä monimuotoisuutta. Vuosittain moni nuori saa kauttamme mahdollisuuden ensimmäiseen kesätyöpaikkaansa.