/ Finnparkin kesätyötiimin ukrainalaisvahvistus löysi duunista lisää itseluottamusta

Finnparkin kesätyötiimin ukrainalaisvahvistus löysi duunista lisää itseluottamusta

Oleksandr Nosach, lempinimeltään Alex, urakoi kesäkuun ajan maalaushommissa Finnparkin palkkalistoilla. 17-vuotias ukrainalainen huomasi kesätöissä saaneensa lisää itseluottamusta.

Finnparkin kesätyöntekijät ovat taas olleet ahkerina.

Kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, Alex joutui puolitoista vuotta sitten muuttamaan äitinsä kanssa Ukrainan toiseksi suurimmasta kaupungista Harkovasta Suomeen. He asuivat ystävien luona, löysivät asuinpaikan Nokialta ystävällisen vanhemman pariskunnan luota ja päätyivät lopulta suomalaisen ystävänsä avustuksella asumaan Tampereen Lielahteen.

Alex on sopeutunut Suomeen sen verran hyvin, että löysi tänä vuonna itselleen kesätyötä tamperelaisesta Finnpark oy:stä.

Alexin kesätyö alkoi kesäkuun alussa ja päättyi kesäkuun viimeisenä päivänä. Hänen työtehtävänään oli maalata pysäköintiruutujen reunaviivoja.

Alex ei pitänyt kesätyössään mitään erityisen vaikeana. Sen sijaan työn parasta puolta kysyttäessä vastaus tulee nopeasti ja selkeästi.

”Pidin uusien ihmisten tapaamisesta ja siitä, että minusta tuli vastuuntuntoisempi ja itsevarmempi”, Alex sanoo.

Alexin piti olla täsmällisesti töissä joka aamu klo 8. Joka päivä hän matkusti kotoaan bussilla 45 minuuttia eikä myöhästynyt kertaakaan. Se, että työt suunniteltiin joka päivälle erikseen ja sitten toteutettiin suunnitelman mukaan, kasvatti omalta osaltaan vastuullisuutta ja järjestelmällisyyttä.

”Tämä oli ensimmäinen oikea työpaikkani, ja joka päivä sain suuren vahvistuksen itsetunnolleni”, Alex sanoo lopuksi.

Finnpark on varma ja vastuullinen työnantaja, joka arvostaa henkilöstönsä monimuotoisuutta. Vuosittain moni nuori saa kauttamme mahdollisuuden ensimmäiseen kesätyöpaikkaansa.