/ Finnparkin yhtiörakenteessa muutoksia

Finnparkin yhtiörakenteessa muutoksia

Finnpark Pysäköinti oy on jakaantunut kahdeksi osakeyhtiöksi. Kaksi uutta yritystä ovat Finnpark Pysäköinti oy ja Moovy oy. Muutos astui voimaan 1.1.2024.

Finnpark
Janne Saari

Finnpark Kiinteistö Management oy sekä vuoden alussa muodostetut osakeyhtiöt Finnpark Pysäköinti oy ja Moovy oy muodostavat yhdessä Finnpark-konsernin.

Antti Marttila jatkaa konsernin sekä Finnpark Kiinteistö Managementin että Finnpark Pysäköinnin toimitusjohtajana.

”Moovyn liiketoiminta on kasvanut ensimmäisen kuuden vuoden aikana siihen pisteeseen, että se ei ole enää pelkästään osa Finnparkin operointipalveluja vaan siitä on muodostunut kokonaan oma liiketoiminta-alueensa. Näin ollen on luontevaa, että Moovy alkaa toimia omana yhtiönään, jotta se voi vapaasti jatkaa kasvuaan myös tulevaisuudessa”, toimitusjohtaja Antti Marttila sanoo.

Jakaantumisen myötä kummankin uuden osakeyhtiön liiketoiminta on entistä paremmin mitattavaa. Yhtiöt pystyvät myös asemoimaan oman tarjoomansa niin, että se vastaa paremmin kummankin kilpailukenttää ja asiakkaiden tarpeita.

”Finnpark on onnistunut merkittävästi digitalisoimaan omaa liiketoimintaansa viimeisen kuuden vuoden aikana Moovy-palveluilla ja tuottamaan asiakkailleen erinomaisia palveluita pysäköinnin tarpeisiin”, Moovy Oy:n toimitusjohtajana aloittanut Janne Saari sanoo.

”Tulevaisuudessa Moovy kehittyy entistä monipuolisemmaksi palvelualustaksi, joka mahdollistaa yhdessä kumppaneidensa kanssa saumattoman pysäköinnin ja liikkumisen palvelut missä tahansa Smart City -ympäristössä. Näin tuemme omalta osaltamme ihmisten arjen liikkumista sekä kuntien ja kaupunkien elinvoimaisuutta.”

Finnparkille on myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Finnparkin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Moovy-pysäköintisovellukselle oikeuden käyttää Avainlippua merkiksi suomalaisesta työstä. Moovy on täysin kotimainen palvelukokonaisuus, jota kehitetään suomalaisin asiantuntijaresurssein.