/ Mitä tehdä, jos sähkökatko iskee, kun olet pysäköintihallissa?

Mitä tehdä, jos sähkökatko iskee, kun olet pysäköintihallissa?

Suomessa voi syntyä sähköpula, jos sähkön tuotanto ja tuonti eivät riitä kattamaan suomalaisten sähkönkulutusta. Tämä on periaatteessa ollut aina mahdollista, mutta kun energian tuonti Venäjältä loppui Ukrainan sodan myötä, mahdollisuus tuntuu Suomessakin realistisemmalta.

Suomalaisten on ylipäätään hyvä tarkastella omaa energian kulutustaan, ja tyypillisimpiä säästökohteita ovat tällöin suurimmat kulutuksen kohteet, eli lämmitys, kodinkoneet ja saunominen. Yleisohjeita sähkönkulutuksen tarkkailusta löytyy helposti verkosta esimerkiksi sähköyhtiöiden sivuilta.

Vaikka todennäköisyys sähkökatkoksille ei ole suuri, on hyvä tietää, miten toimia eri tilanteissa sähkökatkon sattuessa.

Finnparkin ohjeet sen varalta, että sähkökatko iskee juuri pysäköintilaitoksessa asioidessa, ovat yksinkertaiset.

Sähkökatkoista ilmoitetaan aina etukäteen ja talot suljetaan suunnitelmien mukaan, mikäli sähkökatko on tiedossa. Jos kuitenkin katko tulee yllättäen, pysäköintikohteesta tulee poistua välittömästi jalkaisin.

Finnparkin edustaja tulee paikalle mahdollisimman nopeasti, kun sähkökatkosta on saatu tieto ja tarkistaa, että pysäköintilaitoksessa ei ole asiakkaita paikalla. Paikalla olijat ohjataan ulos.

Autoja ei voi sähkökatkon aikana hakea tai ajaa pois pysäköintihallista. Autoja ei voi ajaa sisään katkon aikana.

Sähkökatko ei kadunvarsipysäköinnissä vapauta pysäköinnin maksamisesta. Katkon aikana voi maksaa pysäköintisovelluksilla.

Yleisohjeita sähkökatkon varalta

Lue lisää varautumisesta sähkökatkoon:

Lue myös:

Sähkökatko – miten varustautua mahdollisiin sähkökatkoihin liikekiinteistöjen vuokralaisen näkökulmasta