/ Sähkökatko – miten varustautua mahdollisiin sähkökatkoihin liikekiinteistöjen vuokralaisen näkökulmasta

Sähkökatko – miten varustautua mahdollisiin sähkökatkoihin liikekiinteistöjen vuokralaisen näkökulmasta

Mahdollinen sähkökatko on otettava huomioon myös pysäköintilaitosten ja niiden yhteydessä toimivien kiinteistöjen toiminnassa. Kun sähköpula ja erikestoiset sähkökatkokset ovat energian Venäjän-tuonnin loppumisen myötä nousseet Suomessakin keskusteluun, Finnpark haluaa tarjota kiinteistöjämme vuokraaville yritysasiakkaille selkeät ohjeet.

Finnpark kiinnittää erityistä huomiota asiakkaiden turvallisuuteen. Sähkökatko pysäköintilaitoksissa ja liikekiinteistöissä talven aikana on yksi asia, jota varten on tehty varautumissuunnitelma.

Jos energialaitos joutuu säännöstelemään sähkönjakelua kiinteistöjemme alueella, katkokset vaikuttavat kiinteistöissä toimiviin henkilöihin.

Tärkeintä on muistaa, että turvallisuussyistä kiinteistössä ei saa toimia sähkökatkoksen aikana. Sekä asiakkaiden että henkilökunnan tulee poistua kiinteistöstä mahdollisimman pikaisesti katkon alkaessa.

Kiinteistöiden tekniset järjestelmät sammuvat katkoksen ajaksi. Osa kiinteistöturvatekniikasta on akuilla varustettu.

Paloilmoitinjärjestelmä toimii akuilla 48 tuntia, muut järjestelmät toimivat yhdestä kahteen tuntiin.

Kiinteistöjen yleisten tilojen valot sekä ilmanvaihto- ja lämmitysjärjestelmät ovat poissa käytöstä katkon aikana.

Finnpark pyytää yritysasiakkaitaan tarkistamaan ja varmistamaan liiketoiminnan kannalta tärkeiden järjestelmien toimivuuden sähkökatkon aikana sekä niiden palautumisen toimintakuntoiseksi katkoksen päätyttyä.

Omaan tai kiinteistön omistajan laatimaan pelastussuunnitelmaan ja siinä olevaan ohjeistukseen kannattaa tutustua huolellisesti etukäteen.

Finnpark tiedottaa mahdollisista katkoista heti kun se on mahdollista.

Lue myös autoilijoille suunnattu ohjeistus:

Mitä tehdä, jos sähkökatko iskee, kun olet pysäköintihallissa?