/ Lisää sähköautojen latauspisteitä Tampereelle

Lisää sähköautojen latauspisteitä Tampereelle

Suomalaisen Finnpark-konsernin missio on luoda toimivia kaupunkeja liikkuville ihmisille. Finnpark kehittää palvelu- ja matkaketjuja ja harjoittaa vastuullista pysäköinti- ja kiinteistöliiketoimintaa.

Sähköauton latauspaikka
Sähköauton latauspaikka

Finnpark on viime aikoina asentanut runsaasti lisää sähkö- ja hybridiautojen latauspaikkoja pysäköintilaitoksissaan.

”Haluamme olla mahdollisimman vastuullinen ja ympäristöystävällinen pysäköintitoimija”, Finnparkin palvelupäällikkö Johanna Hellsten sanoo. ”Sähköautojen latauspisteiden lisääminen palvelee omalta osaltaan tätä päämäärää.”

Lisää latauspaikkoja ympäri Tamperetta

Finnparkin pyrkimykset eivät ole jääneet pelkän puheen tasolle, vaan esimerkiksi Tampereella on menty konkreettisesti eteenpäin numeroiden tasolla.

P-Kauppiin on vastikään asennettu 42 kappaletta 11 kW:n latauspaikkoja.

P-Tullintorille tuli tämän vuoden alussa 16 latauspaikkaa (22 kW), P-Plevnaan viime vuoden lopulla 30 latauspaikkaa (22 kW). Alkuvuodesta asennettiin P-Näsinkulmaan 24 paikkaa (22 kW).

P-Frenckelliin asennetaan parhaillaan 30:a 22 kW:n latauspaikkaa.

P-Hämppiin on tulossa Kosken-päähän 10 kpl 22kW:n paikkoja, Stockmannin kohdalle 20 kpl 22kW:n + 2 DC-paikkoja. Yhteensä Hämppiin tulee siis 32 latauspaikkaa lisää. Niiden asennuksen arvioidaan olevan valmis loppuvuodesta 2024.

P-Hämppi on paras esimerkki siitä, että Finnpark on palvellut sähköautoja jo aivan alkuajoista lähtien, sillä Hämpissä on ollut ensimmäiset latauspisteet vuonna 2012.

Edellä mainittujen pysäköintilaitosten jälkeen vuorossa ovat P-Hämeenpuisto (18 kpl 22 kW) ja P-Tampere-talo (10 kpl 22 kW). Tarkemmasta aikataulusta ei ole vielä tietoa.

Tästä näet ajantasaisen listan Finnparkin sähköauton latauspisteistä Tampereella.

Finnparkin vastuu kestävästä kehityksestä

Finnpark on asettanut tavoitteekseen olla Tampereen kaupungin strategian mukaisesti hiilineutraali vuonna 2030. Finnpark on laskenut toimintansa hiilijalanjäljen ja laatinut sen pohjalta ilmastotiekartan, jossa on listattu lähes 50 erillistä toimenpidettä. Konsernille on myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti, joka ohjaa päivittäistä toimintaamme.

Finnpark on liittynyt Tampereen seudun ilmastokumppaniksi vuonna 2023.

Lue tästä lisää Finnparkin ympäristölupauksesta.