/ Pasi, 46, on yksi Finnparkin osatyökykyisistä – hommat luistavat parhaiten ”ilon kautta”

Pasi, 46, on yksi Finnparkin osatyökykyisistä – hommat luistavat parhaiten ”ilon kautta”

Finnparkin vastuullisuuteen kuuluvat kestävän kehityksen ja yritysvastuiden lisäksi sosiaaliset vastuut. Finnpark kantaa vastuunsa työntekijöidensä hyvinvoinnista muun muassa työllistämällä osatyökykyisiä ja erilaisilla tuilla työllistettäviä henkilöitä.

Pasi Nieminen, Finnpark

Yksi osatyökykyisistä työntekijöistä on Tampereella kiinteistöalan hommia tekevä Pasi Nieminen, 46. Hän on ollut Finnparkissa töissä peräti 17 vuotta.

Pasi kävi aikoinaan kiinteistöalan ammattikoulun ja oli työharjoittelussa Finnparkin kiinteistöosastolla. Työharjoittelu sujui mukavasti, varsinkin kun Pasia oli siivous- ja pesutöissä ohjaamassa kiinteistöhoitajana ja työnohjaajana toimiva Ilpo Räty. Koulun jälkeen Pasi haki töihin Finnparkille ja tuli valituksi.

Samainen Ilpo on edelleen Pasin työnohjaaja. Yhteistyö sujuu mitä mainioimmin, eikä Ilpo voisi olla valintaan tyytyväisempi.

”Meillä muilla olisi paljon opittavaa Pasin elämänmyönteisestä asenteesta”, Ilpo sanoo. Pasi heittää takaisin Ilpon olevan hauska työkaveri, jonka kanssa on helppo heittää huulta.

Pasin työaika on normaalisti ollut 4 tuntia päivässä. Pasi tekee Ilpon apumiehenä erilaisia kiinteistöjen puhdistus- ja ulkoaluetöitä. Talvisin hän osallistuu käsin tehtävien lumitöiden tekemiseen. 

Päivän työtehtävät ja -sijainnit Pasi näkee WhatsAppiin tulevasta viestistä.

”Pasi noudattaa ohjeita tunnollisesti eikä ole ikinä myöhässä”, Ilpo Räty kertoo. ”Pasi pitää kiinni joka ikinen päivä tarkalleen siitä, mitä on ohjeistettu vaikkapa huomioliiveistä ja suojavälineistä.”

Monet Pasin lempikommenteista, esimerkiksi ”töitä tehdään ilon kautta”, ovat jääneet elämään työpaikalle. Pasi on myös poikkeuksellisen huomaavainen muita kohtaan, muistaa lukuisien työkavereiden nimi- ja syntymäpäivät ja huomaa työkavereiden uudet kampaukset ja asusteet.

”Pasi huomaa toisen ihmisen aidosti, hyvällä tavalla”, Ilpo tiivistää.

Pasin apuna kouluaikana ja sen jälkeen työelämässä on Tampereella toimiva OmaPolku, joka tarjoaa erityistä tukea elämänhallintaan, osallisuuteen sekä työelämätaitoihin.

Pasi arvostaa Finnparkia työnantajana hyvin yksinkertaisesta mutta pätevästä syystä:

”On tärkeintä, että ylipäätään on työpaikka, ja siellä vielä viihtyy hyvin.” Ja mikä on viihtyessä, kun työkaverit ovat mukavia ja työt mielenkiintoisia.

Pasin loppukommenttiin voi yhtyä kuka tahansa meistä.

”Kun tietää tehneensä työnsä hyvin, tulee hyvä mieli.”